Kultura stolovaní v 1. B

Děti byly seznámeny s pravidly chování formou zábavných soutěží a dalších aktivit. Byly rozděleny na čtyři barevné týmy a členové každého týmu se podíleli na plnění úkolů. Vedoucí školní jídelny paní Necidová připravila zajímavá a různorodá zadaní:
- Workshop správného stolovaní. Napodobení. Týmová soutěž.
Žáci se naučili, k jakému účelu se které příbory používají, kde je jejich místo na stole a základní pravidla správného stolování
- Známé ovoce a zelenina. Soutěž pro dvojice z týmu.
- Pravidla chovaní v obrázcích: „za“ a proti“. Úkol pro jednoho účastníka.
- Pexeso: Zdravé jídlo patří na talíř.
- Diskuze: Co znamená správná etiketa?
V praktické části děti odhalily tajemství chutě a čichu potravin z běžného jídelníčku, naučily se správně pojmenovat druhy ovoce a zeleniny. Všichni prvňáci byli nadšení, přestože výhru si mohl odnést je jeden tým, a to byl tým modrých. Jako poděkovaní paní Necidové děti přednesly básničku o stolovaní.
Olga Gabor